Hugo Koktel Piće – Osveženje Savremenog Doba

Hugo Koktel02

AuthorPavle PavlovicDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time3 minsTotal Time3 mins

Sastojci za Hugo Koktel
 150 ml šampanjca (Prosecco)
 50 ml likera od zove (Elderflower liker)
 200 ml gazirane vode
 10 lista nane
 kriška limuna
 Kocke leda

Ingredients

Sastojci za Hugo Koktel
 150 ml šampanjca (Prosecco)
 50 ml likera od zove (Elderflower liker)
 200 ml gazirane vode
 10 lista nane
 kriška limuna
 Kocke leda

Directions

1

U čašu za koktel, stavite krišku limuna i listiće nane i dodajte kocke leda kako bi ohladili čašu.

2

Dodajte liker od zove i preko toga sipajte šampanjac (Prosecco).

3

Dopunite čašu gaziranom vodom.

4

Blago promešajte sve sastojke barskom kašikom.

5

Ukrasite sa još nekoliko listića nane i kriškom limuna.

Notes

Hugo Koktel

Sezona toplih, letnjih dana uvek je idealno vreme za uživanje u osvežavajućem koktelu. Dok postoji mnogo klasičnih izbora, jedan koktel koji je dobio na popularnosti u poslednjih nekoliko godina je Hugo. Ovaj italijanski koktel nudi savršeno balansiran spoj svežine i slatkoće, čineći ga omiljenim izborom mnogih.

Poreklo i Istorija

Hugo koktel svoje poreklo vuče iz južnih delova Tirola, prelepe alpske regije koja obuhvata delove Italije i Austrije. Ovaj koktel se prvi put počeo pripremati u Italijanskom delu Tirola, blizu granice sa Austrijom. Tamo je, tokom letnjih meseci, postao omiljeni napitak, savršen za osveženje u vrelim danima.

Prvi recepti za ovaj koktel počeli su da se pojavljuju u italijanskim barovima i restoranima tokom devedesetih godina prošlog veka. Tada je koktel bio poznat kao „Elderflower Spritz“ zbog svog osvežavajućeg i blagog ukusa. Međutim, naziv „Hugo“ postao je popularniji i prepoznatljiviji širom sveta.

S vremenom, Hugo je osvojio srca ljudi širom Evrope. Njegova popularnost raste iz godine u godinu, a koktel je postao klasičan izbor tokom letnjih sezona, naročito u alpskim regionima i Italiji. Danas se ovaj osvežavajući napitak često pije tokom raznih prilika, od piknika i letnjih žurki do opuštenih večeri na terasama kafića. Sve više ljudi otkriva čaroliju ovog jednostavnog, a ukusnog koktela.

Hugo Koktel Recept

1

U čašu za koktel, stavite krišku limuna i listiće nane i dodajte kocke leda kako bi ohladili čašu.

2

Dodajte liker od zove i preko toga sipajte šampanjac (Prosecco).

3

Dopunite čašu gaziranom vodom.

4

Blago promešajte sve sastojke barskom kašikom.

5

Ukrasite sa još nekoliko listića nane i kriškom limuna.

Hugo Koktel – Arome i Ukus

Ovaj koktel je poznat po svojoj nežnoj aromi likera od zove i sveže nane. Kada ga prvi put probate, osetićete svežinu mente i cvetne tonove zove, dopunjene blagom notom limuna. Prosecco ili šampanjac doprinose koktelu blagom kiselkastom notom, čineći ga savršeno izbalansiranim pićem.

HugoKoktel02
Izvor: Unsplash

Hugo Koktel Cena

Cena Hugo koktela u Srbiji varira u zavisnosti od mesta gde se naručuje, lokacija, ugled lokala kao i kvalitet sastojaka takođe mogu dosta uticati na cenu ovog koktela. U prodavnicama i supermarketima, možete pronaći gotove mešavine za Hugo koktel ili sastojke poput likera od bazge i mineralne vode, koje možete koristiti za pripremu ovog koktela kod kuće.

Popularnost i Prilike za Uživanje

Hugo je koktel koji se često služi tokom različitih prilika. Idealan je izbor za piknike, letnje žurke, venčanja ili jednostavno kao piće koje će vas osvežiti tokom toplih letnjih dana. Ovaj koktel se brzo sprema i lako može postati vaš omiljeni napitak za svaku priliku.

Uživajte u čarima leta uz osvežavajući Hugo koktel, i podelite ga sa prijateljima i porodicom. Ne zaboravite da ga servirate u atraktivnim čašama i dodate par listića nane i krišku limuna kako biste stvorili pravi vizuelni i ukusni doživljaj.

Sada kada znate kako se priprema Hugo koktel, vreme je da ga probate i osetite jedinstveni spoj ukusa koje ovaj austrijsko-italijanski napitak donosi.

Koliko vam je ovaj članak bio od koristi?

Klikni na zvezdicu kako bi dao ocenu ovom članku!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 2

Ovaj članak nema ocena! Budi prvi koji će dati ocenu ovom članku.