U jednu veću posudu sipati 4 kašike šećera i mešati ga sve dok ne počne da se karamelizuje.
Sipati flašu crnog vina u posudu (0.7L ili 1L u zavisnosti od veličine posude).
Zatim se dodaju sastojci: 4 kore limuna i narandže, 3-4 karanfilića, 2-3 zvezdana anisa i 2-3 štapa cimeta.
Ukoliko želite da pojačate kuvano vino, dodajte 100ml brendija, viskija ili konjaka.
Sve ovo lagano mešati i kuvati 7 do 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Ingredients
Directions
U jednu veću posudu sipati 4 kašike šećera i mešati ga sve dok ne počne da se karamelizuje.
Sipati flašu crnog vina u posudu (0.7L ili 1L u zavisnosti od veličine posude).
Zatim se dodaju sastojci: 4 kore limuna i narandže, 3-4 karanfilića, 2-3 zvezdana anisa i 2-3 štapa cimeta.
Ukoliko želite da pojačate kuvano vino, dodajte 100ml brendija, viskija ili konjaka.
Sve ovo lagano mešati i kuvati 7 do 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Ostavite komentar