Irska Kafa Recept

Irska-Kafa02
AuthorPavle PavlovicDifficultyIntermediate
Yields1 Serving
Prep Time15 mins
Sastojci Irske kafe
 150 ml Crna kafa ili espresso (U zavisnosti od šolje)
 50 ml Irski viski
 1 (puna) Kašičica braon šećera
 Šlag krem/Slatka pavlaka

Ingredients

Sastojci Irske kafe
 150 ml Crna kafa ili espresso (U zavisnosti od šolje)
 50 ml Irski viski
 1 (puna) Kašičica braon šećera
 Šlag krem/Slatka pavlaka

Directions

1

U šolju koju planirate za irsku kafu sipajte vrelu vodu kako bi držala toplotu dok se kafa kuva.

2

Skuvajte kafu (crnu kafu ili espresso u zavisnosti šta imate).

3

Pre nego što kafa proključa, ispraznite vrelu vodu iz šolje koja je planirana za irsku kafu i u nju dodajte punu kašičicu braon šećera.

4

Nakon što je kafa skuvana sipajte je malo preko braon šećera i mešajte kako bi se šećer što pre istopio, kada primetite da se šećer istopio dodajte 50ml irskog viskija i zatim polako sipajte ostatak skuvane kafe.

5

Ostavite malo prostora na vrhu kako bi dodali šlag krem ili slatku pavlaku, bitno je da to dodajete polako u krug uz ivicu šolje.

Notes

Irska Kafa Recept