Print Options:

Kuvano belo vino

Yields1 ServingPrep Time10 minsTotal Time30 mins

Kuvano belo vino na dasci za sečenje voća, okružen krišakama limuna i narandže.2

Osnovni sastojci
 1 l Belo Vino
 100 g Šećer
 45 ml Sok od narandže
 100 ml Viski (Po ličnom izboru)
 1 štapić Cimet
 7-10 Karanfilića
 3-4 Zvezdasta anisa
 Narandža (Isečena na kriške)
 Limun (Isečen na kriške)
1

U jednu šerpu pomešajte 1 litar vina, 45ml soka od narandže i 20 kašičica šećera. 

Ukoliko kuvate 300-500ml belog vina, dodajte 10-12 kašičica šećera, ostalo je sve isto.

2

Mešajte sve to dok se šećer koji ste dodali ne otopi, a zatim dodajte sve ostale sastojke i kuvati nekih 20 do 30 minuta na laganoj temperaturi, pazeći da ne provri.

Temperatura ne bi trebalo da prelazi 75°C kako alkohol ne bi ispario.

3

Nakon toga probajte vino i prilagodite slatkoću i začinjenost po svom ukusu.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size